FESTUM SOFTWARE

Keskity siihen, missä olet paras

Ensiaskeleet markkinoinnin maailmaan Festum Softwarella


Joonas Reijonen on 22-vuotias porilainen. Hän opiskelee Satakunnan ammattikorkeakoulussa liiketaloutta ja on osana opiskelujaan Festum Softwarella harjoittelijana markkinoinnin toimissa.

 

Monipuolisia työtehtäviä

Harjoitteluun lähtemisessä minua jännitti, että pääsenkö tekemään niitä oikeita, oman alan asioita. Olen kuullut monelta tutultani kauhutarinoita, joissa harjoittelupaikka ei ole vastannut sitä mitä on opiskellut, ja että harjoittelussa on välillä joutunut pyörittelemään peukaloita tekemisen puutteessa. Aloitin Festum Softwarella markkinointiharjoittelijana lokakuun alussa, ja onnekseni olen päässyt kiinni heti ensimmäisestä päivästä alkaen oikeisiin opintojani vastaaviin työtehtäviin, eikä tylsiä hetkiä olekaan sen jälkeen ollut.

Työrepertuaarini on kirjava, kuten markkinoinnin alalla kuuluukin olla. Olen päässyt päivittämään verkkosivujen sisältöä, laatimaan some-postauksia ja uutiskirjeitä, valmistelemaan webinaaria ja jopa tekemään graafista suunnittelua fyysisesti jaettaville tuotteille, kuten ”Hausvichylle” ja karkkirasioille. 😄 Työn yksitoikkoisuudesta ei voi siis valittaa, mutta tämä tuo tietysti omat haasteensa, kun erilaisia ohjelmia on iso pino ja niiden opettelu jatkuu joka kerta, kun niitä tarvitsee.  On ollut todella mieluisaa haastaa itseäni aina jollakin uudella toiminnoilla tai toimintatavalla, kun lopputulos on joka kerta edellistä parempi ja oma osaamiseni kehittyy.

 


Muun muassa messuilla jaossa olleet “Hausvichyt” ja karkkirasiat ovat Joonaksen käsialaa.

 

Harjoittelija osana työyhteisöä

Eniten työllistävä projekti on ollut tämän vuoden Isännöintipäivät, jonka ennakkomarkkinoinnin ja muiden valmistelujen parissa on mennyt todella paljon aikaa. Messut menivät hyvin ja mieltä jää lämmittämään tieto siitä, että omakin työpanos on ollut aidosti hyödyksi ja osa isompaa kokonaisuutta. Harjoittelussa minulle onkin ollut tärkeää, että oman oppimisen ja kehittymisen lisäksi Festum oikeasti myös hyötyisi siitä mitä teen.

Toimistotyö vaati aluksi pientä totuttelua. Piti oppia priorisoimaan tärkeimmät ja kiireellisimmät työtehtävät. Kirjoitin asioita muistiin, jotta pysyin kärryillä, mitkä asiat olivatkaan kaikkein tärkeimpiä tai milloin niiden tulisi olla valmiita. Ainakin itselleni selkeän to-do -listan tekeminen ja ylläpitäminen on auttanut tässä, kun kaikki tehtävät ovat yhdessä paikassa yhdellä silmäyksellä luettavissa ja vieläpä tärkeysjärjestyksessä.

Itse työtehtävien suorittamisen lisäksi olenkin saanut hyvää kokemusta myöskin muista yleisistä työelämän taidoista, kun vastuuta siirtyy itselle yhä enemmän ja enemmän omasta tekemisestä. Vaikka vastuuta ja tehtävää on, en ole jäänyt myöskään yksin. Festumilla minut on otettu hyvin vastaan, minua on autettu aina tarvittaessa ja ilmapiiri toimistollamme on mielestäni hyvä sekoitus tehokasta ja rentoa.

Olen ollut todella tyytyväinen, että pääsin Festumille harjoitteluun, koska täällä olen pystynyt hyödyntämään visuaalista silmääni, haastamaan kirjallista ulosantiani ja ottamaan ensiaskeleeni markkinoinnin maailmaan.

 

Kirjoittaja: Joonas Reijonen

Visma Hausvise Oy

Email: laskutus.hausvise@visma.com

Pori

Isolinnankatu 22 B
28100 PORI

Tampere

Naulakatu 3
33100 Tampere

Tilaa kuukausittainen uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi