FESTUM SOFTWARE

Keskity siihen, missä olet paras

Harjoittelusta vastuutehtäviin

Oma polkuni Festumilla alkoi noin vuosi sitten harjoittelun kautta. Olen päässyt tekemään monenlaisia työtehtäviä mm. sisällöntuotantoon, verkkosivujen ylläpitoon, markkinointiin ja kaikenlaiseen viestintään liittyen.  Kun Festum Softwarelle tuli ajankohtaiseksi päivittää verkkosivunsa ulkopuolisen palveluntarjoajan kanssa, sain tehtäväkseni toimia Festumin puolelta projektin vastaavana. Yhteistyökumppaniksi verkkosivuprojektiin valikoitui kansainvälinen Marketing Clinic.

 

Uutta oppia aiheesta

Oli hyvin mielenkiintoista ja opettavaa päästä toimimaan projektin vastuuroolissa ja kokoamaan uusia verkkosivuja yhdessä palveluntarjoajan kanssa. Olen aikaisemmin toiminut projektipäällikkönä verkkosivuprojektin toteuttamisessa tapahtumalle opiskellessani SAMKissa, mutta silloisessa projektissa ei tarvinnut ottaa huomioon mm. vanhojen sivujen olemassaoloa. Nyt huomioitavia asioita oli projektin aikana paljon enemmän juurikin jo olemassa olevien tietojen takia. Käytännössä vanha data piti ensin siirtää, tallettaa, läpikäydä ja blokata pois vanhoilta sivuilta, minkä jälkeen vasta päästiin uuden sisällön tekemiseen ja läpikäymiseen sekä kohti uusien sivujen kokoamista. Tämä luonnollisesti toi mukanaan myös enemmän haasteita projektiin ja sen aikatauluihin liittyen.

 

Laaja kirjo erilaisia työtehtäviä yhden projektin sisällä

Projekti tarjosi itselleni paljon erilaisia tehtäviä eri osa-alueilta. Esimerkiksi sivujen kasaaminen, asetusten konfigurointi ja toimivien polkujen testaaminen tarjosivat tekniikan puolen tehtäviä, kun taas sisällön tuottaminen, asettelu ja editointi olivat visuaalisempia tehtäviä verkkosivujen kannalta. Lisäksi oli tärkeää, että sivut käytiin läpi asiakkaan näkökulmasta, jotta sivuille syntyi selkeä ja nopea polku löytää palvelumme. Samalla palveluntarjoajan kanssa toimiminen tarjosi paljon kokemusta myös projektinhallinnan ja aikatauluttamisen haasteista.

Kokonaisuudessaan koen, että tämä projekti tarjosi itselleni paljon arvokasta kokemusta vastuusta, asiakkaan näkökulman huomioimisesta, verkkosivujen visuaalisesta ja teknisestä toteutuksesta sekä toimimisesta ulkopuolisen palveluntarjoajan kanssa. Lisäksi koen myös, että oma osaamiseni on selkeästi syventynyt tämän projektin seurauksena ja koen näin olevani taas valmiimpi tuottamaan toimivia ratkaisuja omalta osaamisalueeltani.

Nyt projektin ansiosta meillä Festum Softwarella on uudet ja toimivat kotisivut, joiden avulla te asiakkaat löydätte palvelumme entistä nopeammin. Oma matkani Festumilla jatkuu kohti seuraavia projekteja, jotka jo kurkkivat malttamattomina nurkan takana.

 

Niko Iijolainen

 

Visma Hausvise Oy

Email: laskutus.hausvise@visma.com

Pori

Isolinnankatu 22 B
28100 PORI

Tampere

Naulakatu 3
33100 Tampere

Tilaa kuukausittainen uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi