FESTUM SOFTWARE

Keskity siihen, missä olet paras

Koneälyä ohjelmistoroboteille (RPA)

Koneäly

Varsinkin näin korona-aikana työtapojen muuttuessa, etätyö, ohjelmistorobotiikka ja koneäly ovat ehkä yksiä kuumimpia kehitysalueita eri organisaatioissa.

Etätyökalut mahdollistavat monelle työnteon kotikonttorilta, mutta samalla elämäntilanteiden ja käytössä olevien työkalujen vaihdellessa kokemukset etätyöstä eroavat henkilökohtaisella tasolla rajustikin. On kuitenkin selvää, että pysyvä muutos työn tekemisen osalta tulee varmasti tapahtumaan ja näin myös toimistoautomaation tarve kiihtyy entisestään.

 

Ohjelmistorobotiikka ja koneoppiva dokumentintunnistus

Ohjelmistorobotiikka tuo apuja jatkuvaan työhön sekä kiireeseen. Kuten työkalut yleensäkin, oikein käytettynä ne tehostavat työn tekemistä ja aikaansaavat onnistumisen iloa. Mutta kuten kaikessa, myös ohjelmistorobotiikassakin on omat haasteensa: ohjelmistorobotit eivät esimerkiksi yksinään juurikaan ymmärrä asiakokonaisuuksia sähköposteista tai asiakirjoista.

Tähän avun tuo Älykäs dokumenttien prosessointi (IDP), joka laajentaa RPA:n kyvykkyyden myös dokumenttipohjaisiin prosesseihin. Käytännössä koneoppivuuden avulla saadaan dokumentista tai sähköpostista poimittua tiedot siitä mistä asiasta on kyse sekä mitä tietoja se sisältää.

Oli sitten kyse laskuista, tilauksista tai muista asiakirjoista, tällä koneoppimista hyödyntävällä mallilla mahdollistetaan myös dokumenttisidonnaisten prosessien automatisointi.

 

Koneäly

Koneoppimisen avulla ohjelmistorobotti pystyy tunnistamaan saapuvien tilausten tiedot tarkasti ja viemään ne automaattisesti haluttuun järjestelmään, säästäen samalla merkittävästi työntekijän aikaa.

 

Ei suljettu ympyrä, vaan joustava kokonaisuus

Dokumenttien sisällön käsittely perinteisin robotiikan keinoin on hankalaa ja hidasta. Ilman koneoppivuutta dokumenttisidonnaiset robotiikkahankkeet jäävätkin helposti toteuttamatta tai toiminnoiltaan vaillinaiseksi.

Valmiiden rajapintojen avulla Kofaxin palkittu koneäly voidaan helposti yhdistää osaksi miltei mitä tahansa ohjelmistorobotiikan ratkaisua, ja näin tehdä robotista entistäkin älykkäämpi ja tehokkaampi.

 

Aiheeseen liittyvää:

Katso video: Koneoppiminen ja RPA

Blogi: Kognitiivinen dokumenttiautomaatio ohjelmistorobotiikan apuna

Kirjoitus: Ohjelmistorobotiikka on jo arkea

 

Festum Software tarjoaa valikoiman älykkäitä ohjelmistoja ja toimintamalleja yritysten liiketoiminnan ja ICT:n avuksi. Fokuksenamme on olla mukana kehittämässä asiakkaittemme liiketoiminnan arvoa ja kilpailukykyä modernin automaation keinoin.

Visma Hausvise Oy

Email: laskutus.hausvise@visma.com

Pori

Isolinnankatu 22 B
28100 PORI

Tampere

Naulakatu 3
33100 Tampere

Tilaa kuukausittainen uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi