FESTUM SOFTWARE

Keskity siihen, missä olet paras

Konenälyä ohjelmistoroboteille (RPA)

Koneäly

Varsinkin näin korona-aikana työtapojen muuttuessa, etätyö, ohjelmistorobotiikka ja koneäly ovat ehkä yksiä kuumimpia kehitysalueita eri organisaatioissa.

Etätyökalut mahdollistavat monelle työnteon kotikonttorilta, mutta samalla elämäntilanteiden ja käytössä olevien työkalujen vaihdellessa kokemukset etätyöstä eroavat henkilökohtaisella tasolla rajustikin. On kuitenkin selvää, että pysyvä muutos työn tekemisen osalta tulee varmasti tapahtumaan ja näin myös toimistoautomaation tarve kiihtyy entisestään.

 

Ohjelmistorobotti työntekijän tukena

Ohjelmistorobotiikka tuo apuja jatkuvaan työhön sekä kiireeseen. Kuten työkalut yleensäkin, oikein käytettynä ne tehostavat työn tekemistä ja aikaansaavat onnistumisen iloa. Mutta kuten kaikessa, myös ohjelmistorobotiikassakin on omat haasteensa: ohjelmistorobotit eivät esimerkiksi yksinään juurikaan ymmärrä asiakokonaisuuksia sähköposteista tai asiakirjoista.

Ripauksella maalaisjärkeä, tai tässä tapauksessa koneoppimista, mahdollistetaan roboteille dokumenttien sisällön tulkitseminen ja saadaan myös dokumenttisidonnaiset työvaiheet entistä tehokkaammin automatisoitua.

Oli sitten kyse laskuista, tilauksista tai muista asiakirjoista, tällä koneoppimista hyödyntävällä mallilla ohjelmistorobotiikasta tulee aikaisempaa älykkäämpi.

 

Koneoppimisen avulla ohjelmistorobotti pystyy tunnistamaan saapuvien tilausten tiedot tarkasti ja viemään ne automaattisesti haluttuun järjestelmään, säästäen samalla merkittävästi työntekijän aikaa.

 

 

Ei suljettu ympyrä, vaan joustava kokonaisuus

Kofax julkaisi syyskuussa uuden rajapinnan, jonka ansiosta Kofaxin koneälyn ominaisuuksia on nyt mahdollista hyödyntää myös muiden RPA-toimittajien tekemien ohjelmistorobotiikkaratkaisujen tukena. Tämä mahdollistaa organisaatioille ohjelmistorobotiikan ratkaisujen laajentamisen ja sulauttamisen yhdeksi joustavaksi kokonaisuudeksi.

Rajapinnan avulla olemassa oleviin ohjelmistorobottiratkaisuihin voidaan yhdistää Kofaxin palkittu koneäly ja kognitiivisen dokumenttiautomaation teknologia, minkä ansiosta työntekijän tukena olevasta robotista tehdään entistäkin älykkäämpi ja tehokkaampi. Kofaxin ominaisuudet tarjoavat olemassa oleville ohjelmistorobottiratkaisuille kykyä prosessoida vapaamuotoista tietoa nopeasti ja tarkasti.

Lue lisää Kofaxin dokumenttiautomaatiosta tai ole suoraan yhteydessä ja kysy, mitä Kofax voisi mahdollistaa juuri teidän yrityksellenne.

 

Aiheeseen liittyvää:

Lue lisää ohjelmistorobotiikasta: Ohjelmistorobotiikka – Kofax RPA

Blogi: Kognitiivinen dokumenttiautomaatio ohjelmistorobotiikan apuna

Kirjoitus: Ohjelmistorobotiikka on jo arkea

 

Festum Software tarjoaa valikoiman älykkäitä ohjelmistoja ja toimintamalleja yritysten liiketoiminnan ja ICT:n avuksi. Fokuksenamme on olla mukana kehittämässä asiakkaittemme liiketoiminnan arvoa ja kilpailukykyä modernin automaation keinoin.

Ota yhteyttä

Tutustu myös

Festum Software Oy

Puh: 0207 909 700 
Email: info@festum.fi

Pori

Isolinnankatu 22 B
28100 PORI

Tampere

Pyhäjärvenkatu 5 B
33200 Tampere

Vantaa

Äyritie 8 E
01510 VANTAA

Tilaa kuukausittainen uutiskirje

Tiivistämme ajankohtaisimmat uutiset meiltä ja maailmalta.