FESTUM SOFTWARE

Keskity siihen, missä olet paras

Koronapäiväkirja, osa 2: Luovia ratkaisuja taloyhtiöissä

Koronapäiväkirja osa 2.

Koska keväällä voimassa olleet kokoontumisrajoitukset olivat melko tiukat, joutui moni isännöintitoimisto siirtämään taloyhtiöiden yhtiökokouksia jopa syyskuulle asti. Eräässä taloyhtiössä kokous pidettiin luovasti ulkona taloyhtiön yhteisellä pihalla, minkä ansiosta tarvittavat turvallisuustoimet oli helppo toteuttaa.

Oman taloyhtiöni yhtiökokous pidettiin heinäkuun alussa. Osakkaille tarjottiin mahdollisuus osallistua kokoukseen myös etäyhteydellä. Kuitenkin vain muutama yhtiömme osakas käytti tätä mahdollisuutta hyväkseen. Ehkä etäyhteydet ovat monille vieras tapa toimia tai niiden käyttöä arastellaan turhaan?

 

Yhteisöllisyyttä pandemiasta huolimatta

Pandemia ja sen aiheuttama eristäytyminen on ollut monelle yksinäistä ja raskasta aikaa. Normaali arki on muuttunut täysin. Siksi lähdimme taloyhtiömme hallituksessa pohtimaan, mitä voisimme tehdä asukkaiden piristykseksi.

Asuinkorttelimme muodostuu neljästä eri taloyhtiöstä ja yhtiöiden keskelle rakennettu pihakansi on kaikille yhteinen toiminnan alue.  Ensimmäinen ”tempauksemme” oli liikuttaa kotona istuvia ihmisiä. Saimme järjestettyä jumppaohjaajan, joka pihakannelta käsin ohjasi asukkaille jumppatuokion. Jokainen innokas liikkuja osallistui tähän tietenkin rajoitukset huomioiden omalta parvekkeeltaan.

Toinen tapahtumamme oli hieman kultturellimpi. Saimme järjestettyä loistavan trubaduurin, joka lauloi ja instrumenttina oli kitara. Parvekkeet täyttyivät musiikin ystävistä ja tapahtumaa suunniteltiin jo järjestettäväksi vuosittain. Pienellä panostuksella ja hyvällä suunnittelulla saimme paljon positiivista palautetta ja iloisia asukkaita.

Olisiko teidän taloyhtiössänne aika tehdä luovia ratkaisuja? Konkreettisten tapahtumien lisäksi voidaan rohkeasti ottaa käyttöön myös digitaaliset asukaspalvelut. Nykyaikainen Hausvise-isännöintijärjestelmä mahdollistaa esimerkiksi asukastapahtumista tiedottamisen tai sähköisten varausten tekemisen mobiilisti. Uudenlaisten asukaspalveluiden ansiosta ihmisten tavoittaminen on helppoa ja nopeaa myös poikkeustilanteiden aikana.

Lue, mitä Hausvisen asukaspalvelut mahdollistavat asukkaille: https://hausvise.fi/asukkaalle/

 

Kirjoittaja: Teija Lounasaho

Visma Hausvise Oy

Email: laskutus.hausvise@visma.com

Pori

Isolinnankatu 22 B
28100 PORI

Tampere

Naulakatu 3
33100 Tampere

Tilaa kuukausittainen uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi