FESTUM SOFTWARE

Keskity siihen, missä olet paras

Koronapäiväkirja, osa 3: Pandemian aikakausi toi virtuaalitapahtumat arkeemme

virtuaalitapahtumat

 

Kyllä se korona taas vaan nosti päätään syksyn tullessa. Vaikka keväällä ja alkusyksystä vielä innolla suunniteltiin tulevia tapahtumia, oli pieni pelko ja varovaisuus tapahtumien mahdollisesta peruutumisista koko ajan läsnä.

Ja niinhän siinä sitten lopulta kävi, esim. syksyn suurin ja odotetuin isännöintialan tapahtuma, Isännöintipäivät peruttiin tältä vuodelta. Onneksemme tapahtuma ei kuitenkaan kokonaan jää pitämättä, vaan se tullaan toteuttamaan virtuaalitapahtumana.

 

Valmistautuminen virtuaalitapahtumaan

Vaikka tapahtuman luonne onkin muuttunut, on hyvä valmistautuminen tilaisuuteen edelleen tärkeää.

Virtuaalisesti toteutettu tapahtuma on vuorovaikutukseltaan tiettyyn ja ehkä lyhyeenkin hetkeen sidottu ja siksi jokaisen esitettävän asian on oltava tapahtumaan osallistuville merkityksellinen ja kiinnostava, jotta osallistujat pysyvät aktiivisesti linjoilla. Esiintyjien ”rento meininki”, kuulijoita helposti lähestyvä esitystapa ja kiinnostava asiasisältö herättävät osallistujien mielenkiinnon.

Hyvin suunniteltu ja toteutettu virtuaalitapahtuma on visuaalisesti toimiva, osallistava ja kiinnostavakin. Ennakkoviestintä tulevasta tapahtumasta, itse tapahtuma sekä tapahtuman jälkeinen viestintä ovat kaikki tärkeä osa onnistunutta kokonaisuutta.

Suuri merkitys virtuaalitapahtuman järjestämisessä on myös alustalla, jolla tapahtumat toteutetaan. Ensimmäinen virtuaalitilaisuus on jo takana ja saimme siitä Isännöintipäiviä silmällä pitäen hyvän harjoituksen ja kokonaisuudessaan positiivisen kokemuksen.

Nyt suuntaamme katseemme kohti tulevia virtuaalitapahtumia, jotka ovat uusi mahdollisuus kohdata isännöintialan toimijoita. Nähdään virtuaalitapahtumissa!

 

Kirjoittaja: Teija Lounasaho

Visma Hausvise Oy

Email: laskutus.hausvise@visma.com

Pori

Isolinnankatu 22 B
28100 PORI

Tampere

Naulakatu 3
33100 Tampere

Tilaa kuukausittainen uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi