FESTUM SOFTWARE

Keskity siihen, missä olet paras

Onko menestyksen salaisuus salaisuus?

Nykyaikaiset työkalut tarjoavat mahdollisuuden menestykseen, mutta mitä muuta tarvitaan?

Toimitusjohtajat ja yritysten työntekijät alasta riippumatta haluavat yrityksensä menestyvän. Isännöintiyrityksen menestys koostuu useasta eri osa-alueesta. Osaava ja palveluhenkinen henkilöstö on tietysti avainasemassa, mutta jos heidän työaikansa kuluu rutiinien suorittamiseen päivästä toiseen, jää viikon työajasta jäljelle vain pieni hetki tehdä sellaista työtä, josta asiakas voi oikeasti saada lisäarvoa. Tämänkaltainen tilanne yrityksessä on huolestuttava ja näin jatkamalla menestystä on paljon vaikeampi rakentaa. Mitä jos tilanne olisikin päinvastoin: sähköinen järjestelmä huolehtisi valtaosan rutiineista ja henkilöstön tehtäväksi jäisi vain poikkeustilanteista huolehtiminen.

Menestyvän yrityksen rakentaminen niin isännöintitoimialalla kuin muillakaan aloilla ei ole vain yhden tekijän summa, eikä siihen ei ole vain yhtä oikeaa ratkaisua. Saavuttaakseen menestystä yrityksen pitää tehdä oikeita ratkaisuja monella eri rintamalla ja pitkäjänteisesti. Digiaika mahdollistaa paljon ja vapauttaa valtavasti työaikaa rutiineista, mikäli yhtiön johto ja henkilöstö yhdessä ovat nykyaikaisten työkalujen hyödyntämiseen sitoutuneet. On kuitenkin tärkeä muistaa, että pelkkä uuden järjestelmän käyttöönotto ei ole yksistään avain menestykseen. Oikea järjestelmävalinta avaa kuitenkin yritykselle uusia mahdollisuuksia ja loppu on sitten kiinni yrityksestä itsestään.

 

Kun tekniikka kehittyy, kehittyvät myös toimintatavat

Uutta järjestelmää hankkivan isännöintiyrityksen tuleekin pohtia seuraavanlaisia kysymyksiä: Mitä rutiineista vapautuneella työajalla voidaan tehdä? Ovatko kaikki työntekijät valmiita jättämään vuosia tehdyt rutiinitehtävät koneiden tehtäväksi? Miten meidän yrityksemme työprosessit tukevat uutta järjestelmää ja mitä prosesseja meidän tulee miettiä uusiksi?

Menestyskonseptin luomiseen ja yhtiön voiton kasvattamiseen tarvitaan lähes aina kasvavaa volyymia eli samassa ajassa tehdään enemmän. Kun onnistutaan saamaan lisää asiakkaita ja uusi järjestelmä mahdollistaa näiden asiakkaiden tehokkaan hallinnan, niin lisäksi tarvitaan vielä se tärkein osa, eli osaava ja sitoutunut henkilöstö. Kaikki tämä yhdessä vaatii johdolta rohkeita päätöksiä, selkeää visiota omasta tulevaisuudesta sekä luottoa omaan henkilöstöön, joka sitoutuu pitkäjänteiseen kehitykseen yhdessä johdon kanssa. Tämän päivän uudet järjestelmät yhdessä digiajan kanssa mahdollistavat todella paljon, mutta johdolta tulee löytyä rohkeus lähteä mukaan uuteen ja joskus myös hyvin erilaiseen maailmaan ajoissa, sillä rohkeita ja menestyksennälkäisiä yrityksiä löytyy aina!

 

Kirjoittaja on Festum Software Oy:n toimitusjohtaja Minna Halonen. Festum Softwaren isännöinnin kokonaisjärjestelmä Hausvise liittää yhteen isännöintiyrityksen, taloyhtiön ja asukkaat.

Lue lisää Hausvisesta: hausvise.fi

Teksti on julkaistu Isännöinti-lehdessä 3.10.2019.

Visma Hausvise Oy

Email: laskutus.hausvise@visma.com

Pori

Isolinnankatu 22 B
28100 PORI

Tampere

Naulakatu 3
33100 Tampere

Tilaa kuukausittainen uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi