FESTUM SOFTWARE

Keskity siihen, missä olet paras

Sinustako robokoodari?

Yritysten IT-osastot ovat vastuussa koko yrityksen kattavien it-järjestelmien toteutuksesta ja ylläpidosta. Ohjelmistorobotit taas ovat hyviä täydentämään näiden järjestelmien automaation aukkopaikkoja automatisoimalla työntekijä- ja osastokohtaisia tehtäviä.

Kansalaiskehittäjäksi (Citizen Developer) kutsutaan käyttäjää, joka luo uusia liiketoimintasovelluksia käyttämällä yrityksessä olemassa olevia sovelluksia ja kehitysympäristöjä. Aikaisemmin tämä on rajoittunut pääosin Microsoft Excel ja Microsoft Access -tyyppisiin työkaluihin, mutta nykyään loppukäyttäjät voivat myös automatisoida työtään mm. robottikehitysalustoja hyödyntäen. Uusien low code -kehitysalustojen ansiosta koodaus on muuttunut ja kynnys ryhtyä kasalaiskehittäjäksi robottirintamalla on laskenut huomattavasti.

 

low code -kehitysalustat

Ennusteiden mukaan kansalaiskehittäjien määrä tulee kasvamaan merkittävästi lähivuosien aikana.  Kansalaiskehittäjien määrän uskotaan kasvavan nelinkertaiseksi suhteessa ammattikehittäjiin vuoteen 2023 mennessä.

 

Anna työläät rutiinitehtävät ohjelmistorobotille

Jos tehtäväkenttääsi kuuluu aikaa vieviä ja työläitä rutiineja, voi ohjelmistorobotti kenties olla avuksi. Tällöin aiheesta kannattaa aluksi keskustella yrityksesi robotiimin tai meidän kanssamme, jotta saamme hahmotettua, millä resursseilla työ olisi automatisoitavissa.

Ohjelmistorobotiikan kurssitarjonta on monipuolista. Oma koulutustarjontamme rakentuu workshopeista sekä kurssimuotoisista koulutuksista. Jo päivän kestävä peruskurssi luo mahdollisuudet toteuttaa yksinkertaisia automaatioita ja jatkokoulutusten avulla täydennät osaamisesi myös huomattavasti monipuolisempien robottien rakentamiseen.

Jos päätät itse lähteä opiskelemaan aihetta, niin kuten kaikessa uuden oppimisessa, tässäkin kannattaa aluksi varata aikaa myös kurssitarjonnan ulkopuolelta tehtävien labratöiden toteutuksiin ja harjoitteluun. Kannattaa kuitenkin varoa, ettei muutaman helpon toteutuksen jälkeen iskevä koodauskuume pääse muuttumaan liian kovaksi. 😉

 

low code -kehitysalustat

Lisäksi myös mm. Kofaxin koulutusportaali (Kofax Learning Cloud) tarjoaa apuja aloittelevalle robo-koodarille.

 

Haluatko kokeilla ohjelmistorobotin tekemistä?

Jos haluat itse kokeilla oman ohjelmistorobottisi luomista, voit ladata tässä blogissa mainitut materiaalit ja ohjelmistorobotiikan testialustan käyttöösi seuraavan linkin kautta: Free trial of Kofax RPA

Kofaxin ilmainen testilisenssi on voimassa 90 päivää latauksesta, joten robottisi ehtii hyvin päästä tositoimiin niin halutessasi!

 

Festum Software tarjoaa valikoiman älykkäitä ohjelmistoja ja toimintamalleja yritysten liiketoiminnan ja ICT:n avuksi. Fokuksenamme on olla mukana kehittämässä asiakkaittemme liiketoiminnan arvoa ja kilpailukykyä modernin automaation keinoin.

Visma Hausvise Oy

Email: laskutus.hausvise@visma.com

Pori

Isolinnankatu 22 B
28100 PORI

Tampere

Naulakatu 3
33100 Tampere

Tilaa kuukausittainen uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi