FESTUM SOFTWARE

Keskity siihen, missä olet paras

Työn ja opiskelun yhdistäminen – Helppoa vai haastavaa?

Työn ja opiskelun yhdistäminen

 

Työn ja opiskelujen yhdistäminen on kuin lottovoitto kohdallani. Aloitin Festum Softwarella laskutusassistenttina viime syksynä. Samana syksynä aloitin myös liiketalouden opinnot, tosin etänä vallitsevan tilanteen takia. On ollut mahtavaa päästä heti hyödyntämään opinnoista kertyvää osaamista käytännössä, sillä opinnot ja työtehtäväni tukevat hieosti toinen toisiaan.

Tärkeintä työssäkäynnin ja opintojen yhdistämisessä on aikataulutus. Se, että opintoni ovat töiden tapaan etänä, helpottaa työskentelyä huomattavasti. Käytänkin luentojen välillä olevan ajan töitä tehden. Opintoja ja töitä yhdistäessä on kuitenkin tärkeä myös muistaa tauottaa päivää, jotta vireystila säilyy hyvänä.

 

Etätyöskentely on kaksiteräinen miekka

Etätyössä on huonoja ja hyviä puolia. Olen voinut tehdä töitä paikasta riippumatta ja se on sopinut minulle enemmän kuin hyvin. Toisaalta työ on ollut ajoittain aika yksinäistä, kun ei ole työkavereita ympärillä.

Toimistolla työskentelyssä koen olevani astetta tehokkaampi, koska ympärillä ei ole niin paljoa häiriötekijöitä. Kotitoimistossa työskennellessä käy helposti niin, että yhtäkkiä jokin muuten inhoamani asia, kuten imurointi, alkaakin yhtäkkiä kiinnostamaan todella paljon…varsinkin, jos päivä on jo edennyt pidemmälle. 😀 Toki tauot ja muiden asioiden, kuten pienten kotiaskareiden tekeminen työpäivän keskellä saa aivot nollaantumaan, jolloin päivää pystyy jatkamaan ehkä jopa pidempään.

 

Oikea kontakti voittaa etäkontaktin

Kesällä 2021 aloitin kesätyöt Softwarella kokopäiväisesti ja pääsin vihdoin tapaamaan työkavereitani sähköpostiviestien takaa. Pidän etätyöstä kovasti, mutta nautin myös siitä, että olen päässyt näkemään, minkälaista työnteko on toimistollamme. Minut on otettu todella hyvin vastaan toimistolla. Tunnelma on samalla sekä rento että asiallinen, eikä apua todellakaan tarvitse pelätä pyytää.

Olen todella iloinen, että saan jatkaa työntekoa myös nyt syksyllä opintojen ohella. Mahtavaa olla osana tätä huikeaa Festum Softwaren tiimiä!

Kirjoittaja: Eva Palander

Visma Hausvise Oy

Email: laskutus.hausvise@visma.com

Pori

Isolinnankatu 22 B
28100 PORI

Tampere

Naulakatu 3
33100 Tampere

Tilaa kuukausittainen uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi