FESTUM SOFTWARE

Keskity siihen, missä olet paras

Aloita isännöinnin uusi aika

Isännöintiyritysten tulisi voida keskittyä ydintehtäväänsä, kiinteistöjen arvon ylläpitoon. Siksi myös toimintatavat on päivitettävä tähän päivään.

Milloin teillä on viimeksi mietitty, minkälaisia työntekijöitä ja osaamista toimistossanne on ja mitä kaikkea he voisivat tehdä? Entäs toimintatavat: mihin aikaa käytetään, mitä kannattaisi tehdä ja olisiko jotain jopa syytä jättää pois?

Hyvä hetki pohtia oman toiminnan kehittämistä on silloin, kun vaihdetaan isännöintijärjestelmää. Isännöintijärjestelmämme Hausvise automatisoi lukuisat ennen manuaalisesti tehdyt asiat, joten se minimoi arjen rutiineihin käytettävän työajan ja vapauttaa aikaa olennaiseen.

Pelkkä järjestelmän päivitys ei riitä, jos uutta käytetään kuten vanhaakin. Lisäksi on todella mietittävä esimerkiksi, mitkä tehtävät voi automatisoida, ja miten niistä vapautuvan ajan voi käyttää. Hausvisen käyttöönoton yhteydessä haluamme aina tarkastella sitä, miten kukin toimisto voi hyödyntää järjestelmän toiminnallisuuksia parhaiten ja miten voi muuttaa henkilöstön prosesseja.

Jos isännöintiyritys toimii kuten on aina ennenkin tehty, eikä ole valmis muuttamaan omia prosessejaan, eivät järjestelmän hyödyt ole täysmääräisiä. Omaa toimintaa on uskallettava miettiä kokonaisvaltaisesti, jotta voi palvella asukkaita entistä paremmin.

 

Pelkkä järjestelmän päivitys ei riitä, jos sitä käytetään kuten vanhaakin.

 

Tämän päivän asukaspalvelua

Suurin osa ihmisistä on jo tottunut itse hoitamaan verkossa tiedonhankinnan, ostokset ja ajanvaraukset, joten myös asumisen asioiden pitäisi hoitua siellä.

Hausvise mahdollistaakin tulevaisuudessa yhä enemmän asukkaan itsepalvelua sellaisissa asioissa, joissa nykyään soitellaan isännöintitoimistoon. Saunavuorojen ja autopaikan varaukset, remonttien muutostyöilmoitukset sekä vikailmoitukset hoituvat mobiiliapplikaation kautta. Samoin isännöitsijä voi ilmoittaa asukkaille vaikkapa vesikatkosta tai jakaa kätevästi yhtiökokouksen materiaalit.

Lisäksi asukas saa Hausvisen kautta Isännöintiliiton Asumisen tietopankin, Pihaparlamentin sisällöt ja Kotitalo-­lehden uutiset käyttöönsä. Tämän kautta asukkaille tarjoutuu laaja tietokanta asumisen asioista ja ajankohtaisista uutisista.

Hausvise on helppokäyttöinen ja looginen niin asukkaalle kuin isännöitsijällekin. Se kokoaa eri järjestelmiin pirstaloituneet tiedot ja tehtävät, joten ennen Exceleissä, mapeissa ja muissa tietokannoissa ollut data on nyt helposti löydettävissä yhdessä paikassa.

Teksti on julkaistu Isännöinti-lehdessä 8.5.2018

Minna Halonen

toimitusjohtaja

Visma Hausvise Oy

Email: laskutus.hausvise@visma.com

Pori

Isolinnankatu 22 B
28100 PORI

Tampere

Naulakatu 3
33100 Tampere

Tilaa kuukausittainen uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi