FESTUM SOFTWARE

Keskity siihen, missä olet paras

Asukasviestintä aina ajan tasalla

Festum ja Isännöintiliitto käynnistivät syksyn alussa projektin, jossa Festumin kehittämään isännöintijärjestelmään tuodaan Isännöintiliiton tuottamia sisältöjä.

Asukassisällöt näkyvät vuodenvaihteessa, kertovat Henrik Tuhkanen ja Minna Halonen.

Asukkaiden verkkopalvelussa hyödynnetään valmiita, asiantuntijoiden tuottamia sisältöjä.

Festum ja Isännöintiliitto käynnistivät syksyn alussa projektin, jossa Festumin Hausvise-isännöintijärjestelmä laitettiin hyödyntämään Asumisen tietopankin sisältöjä.

– Asukkaat eivät ota sovelluksia käyttöön, jos sisältö ei ole ajankohtaista ja heitä koskettavaa. Isännöinnin aika taas ei riitä tällaisten sisältöjen tuottamiseen. Kun Isännöintiliitolla oli sisältöjä valmiina, halusimme hyödyntää niitä, toimitusjohtaja Minna Halonen Festumilta kertoo projektin taustoista.

Halosen mukaan olisi harmi, jos isännöintiala ei kehittyisi siksi, että järjestelmät estävät. Näin käy, jos esimerkiksi rajapinnat eivät toimi, jolloin järjestelmään ei voi liittää muita palveluita, tai jos taloushallinto on järjestelmästä erillään. Myös sisältöjen tuottaminen verkkopalveluihin on usein isännöintiyrityksille haaste.

Isännöintiliiton ja Festumin yhteistyöhanketta on viety eteenpäin työpajoin, jonne on Festumilta osallistunut Halosen lisäksi tuotekehitysjohtaja Jani Alahonko sekä Isännöintiliitosta kehityspäällikkö Henrik Tuhkanen ja asiakaspäällikkö Markku Winberg.

– Yhteistyömme etuna on se, että järjestelmäntoimittajan ei tarvitse resursoida viestinnän tuotteistamiseen, sanoo Tuhkanen.

Kun asukkaiden omatoimisuus lisääntyy verkkopalvelun valmiiden sisältöjen avulla, isännöitsijä pystyy kiinnittämään huomionsa isoihin teemoihin, kuten kiinteistön arvonnousuun.

Asumisen tietopankin sisällöt on mahdollista avata käyttöön vuoden 2018 alusta niille Festumin asiakkaille, jotka ovat Isännöintiliiton jäsenyrityksiä.

Festumin ja Isännöintiliiton yhteistyöhanke on osa Kiihdyttämö-projektia, jossa Isännöintiliiton palveluverkostoon kuuluvat yritykset kehittävät palveluitaan yhteistyössä asiakkaidensa, eli isännöintiyritysten kanssa. Jäsenyritysten edustajia otetaan mukaan hankkeesta riippuen esimerkiksi osallistumaan haastatteluihin, työpajoihin, testiryhmiin ja pilottiprojekteihin.

Juttu on julkaistu kokonaisuudessaan Isännöinti-lehdessä 9/2017.

 

Vieraile lukemassa lisää Hausvisesta: www.hausvise.fi

 

 

Visma Hausvise Oy

Email: laskutus.hausvise@visma.com

Pori

Isolinnankatu 22 B
28100 PORI

Tampere

Naulakatu 3
33100 Tampere

Tilaa kuukausittainen uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi