FESTUM SOFTWARE

Keskity siihen, missä olet paras

Esittelyssä ohjelmoinnin harjoittelijamme Jeremias Määttä

Jeremias Määttä aloitti Festum Softwarella ohjelmoinnin harjoittelijana vuoden 2021 marraskuussa. Nakkilasta kotoisin oleva Jeremias opiskelee Porin Winnovassa Tieto- ja viestintätekniikkaa. Kuusi kuukautta kestävä harjoittelu on viimeisimpiä osia kolmen vuoden opintokokonaisuudesta.

Harjoittelussa Jeremiaksen tavoitteena on harjaannuttaa ohjelmoinnin taitoja työelämää ajatellen. Festumilla hän on päässyt ohjelmoimaan ominaisuuksia osaksi Festum Softwaren isännöintijärjestelmä Hausvisea.

– Tehtäväkseni saan kaikenlaisia Hausviseen liittyviä pikkutehtäviä ja ongelmia, joita sitten yritän ratkaista parhaani mukaan, Jeremias kertoo.

Joulukuussa 18 vuotta täyttävälle Jeremiakselle koodaaminen on aina ollut kiinnostuksen kohteista vahvin ja hän näkeekin oman tulevaisuutensa liittyvän selkeästi ohjelmistokehitykseen. Jeremiaksen mukaan asiaan on voinut myös vaikuttaa se, että kaikki kolme hänen veljistään toimivat niin ikään myös ohjelmistokehityksen parissa.

Festumilla Jeremias kertoo viihtyneensä hyvin.

– Joka päivä on ollut mukava lähteä töihin, vaikka aamulla vähän väsyttäisikin, hän naurahtaa.

Haastavimmaksi osa-alueeksi harjoittelussa Jeremias mainitsee koodikielen, jota hän ei vielä koulun aikana käyttänyt. Hän kertookin oppineensa harjoittelun aikana paljon uutta, vaikka olikin valmistautunut tutustumalla kyseiseen koodikieleen etukäteen jo kotona.

– Yleensä ratkaistavat asiat ja tehtävät aukeavat pienellä pohdinnalla. Viimeistään työkavereilta kysymällä saa apua siihen, miten jokin asia kannattaa toteuttaa. Olenkin saanut tosi hyvin apua aina tarvittaessa, Jeremias kehuu.

Talvelle Jeremias ei ole vielä tehnyt sen suurempia suunnitelmia, joten vapaa-aika kuluu mukavasti elokuvia ja sarjoja katsellen. Vastapainoksi hän harrastaa myös liikuntaa.

– Kesäisin tulee pelattua frisbeegolfia aika paljon, mutta näin talvisin sitä ei oikein voi tehdä. Silloin tällöin tulee käytyä myös pelaamassa sulkapalloa tai padelia.

 

Jeremias Määttä

Jeremias kertoo, että mielekkäintä ohjelmoimisessa on se onnistumisen tunne, kun näkee kätensä jäljen osana suurempaa kokonaisuutta. 

Visma Hausvise Oy

Email: laskutus.hausvise@visma.com

Pori

Isolinnankatu 22 B
28100 PORI

Tampere

Naulakatu 3
33100 Tampere

Tilaa kuukausittainen uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi