FESTUM SOFTWARE

Keskity siihen, missä olet paras

Harjoittelijasta koodariksi

Olli Aalto aloitti Festumilla työharjoittelijana keväällä 2018. Nyt puolisen vuotta myöhemmin mies työskentelee Festum Softwarella vakituisena koodarina. Kyselimme Ollilta, miten hänen tarinansa Festumilla lähti liikkeelle.

Keväällä 2018 Satakunnan Ammattikorkeakoulussa tieto- ja viestintätekniikan linjalla opiskelevan Olli Aallon opinnot olivat hyvällä mallilla ja ajankohtaiseksi tuli työharjoittelupaikan etsiminen.

– Keväällä tiesin, että saan kaikki pakolliset opinnot suoritettua, joten olisi hyvä aika löytää mielenkiintoinen työharjoittelupaikka. Huomasin, että Festum haki ohjelmoinnin harjoittelijaa ja tutkittuani heidän ohjelmistoratkaisujaan päätin hakea paikkaa, Olli kertoo.

Ollin työharjoittelu Festumilla alkoi huhtikuussa 2018. Mielenkiintoisia ja monipuolisia työtehtäviä Olli sai jo heti harjoittelun alkuvaiheesta alkaen. Hän pääsi mm. mukaan Festumin Hausvise-isännöintijärjestelmän kehittämiseen sekä erilaisten rajapintojen tekemiseen.

– Mielenkiintoisimpia työtehtäviä harjoittelun aikana olivat ehdottomasti vesimittari- ja porrasnäyttörajapinnan toteuttaminen alusta alkaen. Kaiken kaikkiaan työtehtävät olivat harjoittelun aikana monipuolisia ja opin paljon uusia taitoja, joita voin hyödyntää tulevaisuudessa, hän pohtii.

Toimistolla Olli kertoo viihtyneensä oikein hyvin alusta alkaen. Niin työympäristö kuin kollegatkin ovat hänestä mukavia.

– Työympäristö toimistolla on rento ja rauhallinen, minkä ansiosta työt edistyvät tehokkaasti. Lisäksi työkaverit ovat ystävällisiä, huumorintajuisia ja kiireestä huolimatta aina valmiita auttamaan toisiaan, Olli kehuu.

 

Arvokasta kokemusta ja omien taitojen kehitystä

Olli kokee kehittyneensä harjoittelun aikana paljon. Hänestä SAMKin koulutuksen antaman hyvän pohjataitotason päälle on helppo rakentaa omaa osaamistaan, jonka kehittämisessä työharjoittelun tarjoama työkokemus toimii isossa roolissa.

Virallisen harjoittelun päätyttyä Olli siirtyi Festum Softwarelle vakituiseksi työntekijäksi. Työsuhteen jatkosta mies on tyytyväinen.

– Harjoittelun jälkeinen työsuhteen jatko tuntui oikein hyvältä ratkaisulta, koska olen viihtynyt Festumilla hyvin ja vaativien työtehtävien ansiosta pääsen jatkuvasti kehittämään omia taitojani mielenkiintoisten projektien parissa.

Mielenkiintoiset työtehtävät odottavat Ollia myös tulevaisuudessa.

Festum Software Oy

Puh: 0207 909 700 
Email: info@festum.fi

Pori

Isolinnankatu 22 B
28100 PORI

Tampere

Pyhäjärvenkatu 5 B
33200 Tampere

Vantaa

Äyritie 8 E
01510 VANTAA

Tilaa kuukausittainen uutiskirje

Tiivistämme ajankohtaisimmat uutiset meiltä ja maailmalta.